iFixit : Ücretsiz Tamir Kılavuzu

IFIXIT-logoKaliforniya’da San Luis Obispo şehrindeki özel  bir şirkettir. 2003 yılında Cal Poly tarafından kurulan şirket onarım tamir parçaları satan ve kendi web sitesinde tüketici elektroniği ve araçlar için ücretsiz online tamir kılavuzları yayınlıyormuş. Daha sonra kurucusu Afrika gezisinde birşeylerden etkilenerek böyle bir blog kurmuş. Ücretsiz şekilde insanlara teknik destek sağlanıyor.

Tamir etme olayını bir kez görsem bende tamirci olurdum. Alın size iFixit tamir olayını tüm aşamalarını en ince detaylarına kadar anlatan bir site.

Dili İngilizce ama az biraz biliyorsanız ki resimler ve videolarla desteklendiğinden dolayı kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Bu siteye ben bir slogan yazsaydım söyle derdim.

“Kendine güveniyorsan tamiri yapabileceğini düşünüyorsan içini aç ve daha sonra topla.”

Siteden bir tamir örneği; iphone 5S

Site öyle ki hemen yeni piysaya çıkan bir konsol,telefon,apple ürünü ne bulursa hemen içerisini açıyor. tamir raporlarını bizlerle paylaşıyor.

UcVwV2ENUJAoBOML

Ve5G1rSLJLLRc3BE

BVP3o1XIB4HJySTi.medium

Yeni çıkan ürünlerin içini açarak tamir edilebilirlik durumları hakkında bilgiler veren iFixit sitesi, piyasadaki popüler tablet bilgisayar hakkında yeni bir “Tamir Edilebilirlik” raporu yayınladı.

iFixit tarafından yayınlanan rapora göre piyasadaki popüler modeller arasında tamiri en kolay olan tablet bilgisayar Dell XPS 10 modeli oldu. İçinin açılmasının, bataryasının çıkartılmasının ve cihaz içerisindeki kabloların renk kodlarına göre ayrılmasından dolayı tamirinin oldukça kolay olduğu belirtilen Dell XPS 10 modelini Amazon’un Kindel Fire ile gene Dell firmasının Streak tablet modeli izledi. IFixt’e göre tamiri en zor tablet modeli ise Microsoft’un Surface Pro modeli oldu. İçerisinde çok fazla yapıştırıcı olduğu belirtilen tabletin ekran kablolarını kesmenin de oldukça riskli olduğu belirtilmiş. Ayrıca Apple’ın iPad modelleri ise, tamiri zor tabletler arasında yerini alıyor.

Site tarafından yayınlanan puan listesinin tam hali ise bu şekilde;

Not: Yüksek puan tamiri kolay anlamına geliyor.

• Dell XPS 10: 9
  • Amazon Kindle Fire: 8