Arrow | Bir Robin Hood Klasiği

arrow-logo
Uzun zamandır Amerikan dizilerinden uzaktım ve izlemiyordum. Herhalde en son takip ettiğim diziler Prison Break, Lost ve Dexter olmuştu. Herhalde Dexter hale devam ediyor ama takip edemiyorum.

Geçenlerde öyle internette gezerken gözüme Arrow takıldı. Şöyle bir araştırdım ki güzel dizi diye yorumlar yapmışlar. Takip edelim dedik ve şimdi izlemeye başladım.

Ki şu aralar ara tatile giren pekçok öğrenci, öğretmen için izlenebilir bir dizi şiddetle tavsiye ederim.

Arrow Greg Berlanti, Marc Guggenheim ve Andrew Kreisberg tarafından geliştirilen bir Amerikan aksiyon-macera dizisidir. Bu dizi DC Comics tarafından yayımlanan Green Arrow çizgi romanındaki kostümlü suç mücadelecisi süper kahramana dayanır. 2012’nin geç vakitlerinde, 10 Ekim 2012 tarihinde Kuzey Amerika’da The CW kanalında gerçekleşen uluslararası yayınla televizyonda gösterildi. Dizi bir düşman adasında beş yıl mahsur kaldıktan sonra ülkesine dönüp suç ve yolsuzlukla mücadele eden Oliver Queen’in (Stephen Amell) hayatını konu alır.

Dizinin Konusu

Starling Şehri’nin milyarder playboyu Oliver Queen bir gemi kazasında babası Robert Queen’i ve sevgilisi Laurel Lance’in kız kardeşi olan Sara Lance’i kaybettikten sonra beş yıl bir adada mahsur kalır. Herkes onun da yattakilerle birlikte öldüğünü düşünmektedir. Oliver Starling Şehri’ne döndükten sonra annesi Moira Queen, şirketin eski mali işler müdürü yeni CEO’su olan üvey babası Walter Steele ve küçük kız kardeşi Thea ile tekrar bir araya gelir.

5 yıl aradan sonra sosyeteyi yakalamaya çalışan ve gündüzleri milyoner rolü yapıp geceleri işlettiği kulübü kamuflaj olarak kullanıp yeşil başlıklı bir kanunsuza dönüşen Oliver, babasının ölmeden önceki son dileği olan Queen ailesinin yanlışlarını düzeltmek için, Starling Şehri’ni eski şanına kavuşturabilmek için, sosyetenin hastalıklarıyla savaşır.

Oliver’in kanunsuz kimliği, kızı Sara’nın ölümünden ve eşinin onu terk etmesinden dolayı Oliver’i suçlayan ve kendini kanunsuzu yakalamaya adamış olan dedektif Quentin Lance’in odağı haline gelir. Oliver’in sürekli koruması olan John Diggle daha sonra adalet için Oliver’in savaşına katılır. Oliver’in annesi Moira da bazı sırlar saklamaktadır. Oliver’in o yatta ölmediğini ve o adada mahsur kaldığından haberi vardır. Çünkü yat sabote edilmiştir.

Fragman