Prezi Nedir? |Harika Sunumlar için Prezi

prezi-logoPrezi, online olarak hizmet veren, alternatif bir sunum programıdır. Sunumlarınıza görsellik kazandıran, zengin içerik sayesinde ilgiyle takip edilen slaytlar oluşturmanızı sağlayan çevrimiçi bir sunum aracıdır.

Tüm sunumlarınızı online ortamda saklayabilir, istediğiniz an üzerinde değişiklik yapabilir hatta davet ettiğiniz kişiler ile birlikte aynı sunum üzerinde çalışıp gösterim yapabilirsiniz. Ayrıca, bütün sunumlarınızı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Prezi, Powerpoint ve benzeri sunum programlarının klasik yöntemlerinden sıyrılarak görsellik ve yaratıcılıkla birleştirilmiş sunumlar hazırlamanıza olanak tanır. Flash animasyonlar, online videolar, fotoğraflar ve Prezi’nin sunduğu diyagramlarla sunumlarınızı daha ilgi çekici hale getirebilir, izleyicilerinize takip edilmesi kolay sunumlarda bulunabilirsiniz. Zoom fonksiyonu ile daha önce görülmemiş bir sunum deneyimini izleyicilerinize yaşatabilir ve her an online olarak tekrar düzenleme şansına sahip olabilirsiniz.

Prezi’ye üye olmak için Prezi’nin ana sayfasında bulunan “Sign Up” butonuna tıkladığınızda, karşınıza 3 seçenek çıkmaktadır:

prezi-kayıt

Görüldüğü üzere, Public hesap ile yapılabilecekler sınırlıdır. Prezi ile oluşturduğunuz sunumlar, Public hesabı kullanıyorsanız eğer Prezi’nin kendi sitesinde aramalarda görünür olacaktır, yalnız Enjoy yada Pro paketlerinde sunumlarınızı özel hale getirerek, web kullanıcılarının görmesini engelleyebilirsiniz.

Üniversite mail adresine sahip olan öğretim üyeleri /  görevlileri ve öğrenciler için de alttaki “Student&Teacher licenses” butonuna tıklayarak, Prezi’nin Edu versiyonuna ulaşmak mümkündür. Prezi Edu, diğer hesaplardan ayrı olarak Enjoy paketindeki özelliklere sahip olmanızı sağlar.

ekran-kayıt-edu

Prezi EDU sitesinde üniversitelere ve bilim dallarına  bağlı olarak kategorilendirilmiş sunumlara ulaşabilir, forumlarda tartışmalara katılabilir veya Prezi hakkında yazılmış makaleleri okuyabilirsiniz.

“Student&Teacher licenses” butonuna tıklayarak, üniversite uzantılı (@*.edu) mail adresinizle üye olabilir ve mail adresinize gönderilen aktivasyon linkine tıklayıp hesabınızı aktif hale getirdikten sonra Prezi’yi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Prezi Edu hesabınızı aktif hale getirdikten sonra Prezi’nin ana sayfasındaki (www.prezi.com) “Log-in” butonuna tıklayarak, mail adresiniz ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra “Your Prezis” kısmındaki “New Prezi”ye tıklayarak ilk sunumunuzu yapmaya başlayabilirsiniz.

Bu arada hatırlatmada fayda var.

Prezide sunumlarımızı web üzerinden yapabildiğimiz gibi, bilgisayarımıza (Win- Mac) masaüstü sürümünü de indirerek çalışabiliyoruz. Ayrıca, AppStore üzerinde uygulaması da bulunmaktadır. İpad ve İphone sürümlerini indirerek sunumlarınızı gösterebilirsiniz.

Android uygulamasını soracak arkadaşlar olabilir. Kısa bir araştırma yaptım ama rastlayamadım. Zaten resmi sitesinde böyle bir bilgi de bulunmamaktadır.