Arım, Balım Ne Yapalım!

Bu yazıyı neden yazıyorum burada neden paylaşıyorum diye soracak olursanız cevabı yazıda diye geçiştireceğim.

Toplum olarak araştırmadan ezbere bilgiden o kadar hoşlanıyoruz ki. Bir konuda uzman olmadan yorumlar yapıyoruz ki baldan bir tek siz anlarsınız diye insanların yüzlerine söylemek zor olduğu için dayanamadım kısa bir yazı yazdım.

Başlıktan anlaşılacağı üzere konumuz doğal bal nasıl olur. Bu konuda 5 dk lık bir araştırma size az çok bilgi verecektir.

Bilimsel araştırmalardan örnekler vererek açıklamaya çalışalım. Herhangi bir alet olmaksızın saf balı tespit mümkün mü? “Mümkün ama sizi yüzde yüz sonuca ulaştırmaz. Doğal balın akışkanlığı daha azdır. Yoğun bir kokusu vardır ve tüketildiğinde boğazda yanma hissi oluşturur. Şeker katılan bal boğazı yakmaz. Tabii bunun için önce saf balın tadını, kokusunu bilmeniz gerekiyor.”

Yazının devamında faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz. Allah (cc) balı işaret ederek ‘Onda insanlar için şifa vardır’ diyor.

Okumayı sevmiyorsanız videoları izleyip önyargılardan kurtulabilirsiniz.

Devamını Oku